fredag den 14. juni 2013

Fredagsflækken

Radioaktivitet på Øland

Nordjyllands Radios Fredagsflækken på besøg ved
 medborgerhuset. I løbet af programmet kiggede 
mange øboere forbi.
Østerby eller rettere Øland fik sine fem minutters berømmelse fredag morgen - godt og vel, endda.

Det var Nordjyllands Radio, der fredag satte fokus på Øland i serien Fredags-flækken.

Ideen i programmet er ganske kort, at man fredag morgen trækker lod mellem Nordjyllands 187 byer med flere end 200 indbyggere. Herefter kører man ud til byen og improviserer et program, der sendes direkte mellem 8 og 10.

Da jeg hørte, at det var Østerby, der var trukket, trommede jeg et par folk sammen til medborgerhuset - og skrev så på radioens facebook-side, at det nok var en god ide at komme forbi netop her.

Den var radioen med på - og vi fik en fornøjelig time ud af det. Her kunne lytterne blandt andet høre, at vi faktisk ikke tænker så meget over, om vi nu bor i Østerby, Hammershøj eller Vesterby. Vi er alle øboer for Vorherre.

En altid engageret Peter Thuesen interviewes
 af Christopher fra Nordjyllands Radio.
Dagens gode historie var, at der blev mere liv på Øland, da skolen lukkede for et par år siden. For øboerne stod sammen - og dannede medborgerhuset i den nedlagte skole. Her er der nu aktiviteter i over 50 timer om ugen - og meget mere liv end dengang, der var skole.

Også børnehuset, karlekammerkoret og sildelauget fik deres omtale. Inden turen til medborgerhuset havde sendevognen besøgt golfklubben og smedens papegøjer. De forfløjne fugle er jo altid god for en god historie.

Programmet blev optaget i bygevejr. Heldigvis var
der læ i medborgerhusets indgangsparti.
Den lokale kändis er et fast punkt i programmet. Her kom vi til kort, for det kniber altså lidt med kändisser her på egnen. Det nærmeste vi kom det, var en for mig ukendt superliga-spiller, der havde været barn på Øland.

Udsendelsen var god reklame for livet på Øland. Ikke mindst fordi Nordjyllands Radios udsendte medarbejder, Christopher Bering Baden, var totalt overvældet over øens skønhed.

Klokken 10 var det hele forbi - og folk kunne vende tilbage til den daglige dont. Øland fik sine fem minutters berømmelse.

Udsendelsen kan fra mandag høres via Nordjyllands Radios hjemmeside.

Ingen kommentarer: