onsdag den 15. maj 2013

Lommefilosofi

55 års-fødselsdag fejret med hænderne i lommen

Voksne spejdere med hænderne i lommen - akja...
Den 14. maj 1958 blev 8. Sct. Georgs Gilde i Aalborg grundlagt.

Jeg nyder det store privilegium at være medlem af denne fine kreds af voksne spejdere af hankøn - og jeg deltager med stor fornøjelse i alle gildets aktiviteter.

Den 14. maj er jo fødselsdagen - og derfor mødes vi altid på denne aften i Gildeborgen i Hasseris. Aftenen forløber sådan set efter en fast formel.

Vi begynder med en øl og en dram - og derefter vi et lille spejderløb for lige at holde de gamle færdigheder ved lige.

Personligt må jeg konstatere, at det bestemt ikke står så ringe til. Fuglegenkendelsen har jeg jo fuldstændigt styr på, tænde bål med en tændstik gør jeg næsten hver eneste dag - og sandelig om ikke jeg kunne finde morsealfabetet langt inde i hjernecellernes afgrundsdybe grå og klisterede masse. Til gengæld må jeg erkende, at de mere fysisk betonede færdigheder som for eksempel kast med redningsreb rummer store muligheder for genoptræning.

Men det var nu på det personlige plan - for det var også åbenbart, at båltændingen drillede mange af de andre gildebrødre. Nu blev det jo heller ikke ligefrem nemmere, når gruppen lader en mand arbejde, mens de øvrige bare stiller sig op med hænderne i lommen for at studere teknikken. For her - som i alt andet spejderarbejde - er det jo ledelse og samarbejde, der skiller fårene fra bukkene.

Men alt i alt en god aften - og efter et par dejlige timer i haven i Hasseris kunne vi gå til bords til en gang sild og en god bøf med sovs. Det er jo også spejderliv - når man er blevet voksen, for eksempel 55 år som gildet...

Ingen kommentarer: