mandag den 27. maj 2013

Hyp, hyp, hurra...

Så er jordens æbler på vej

Så er roejernet fundet frem - for nu skal der hyppes...
Så er de første kartoffelspirer kommet godt op af jorden...

Dybest set er det et lille under, selv om det er temmelig sent i år. Sidste år skete det allerede den 28. april.
Men den 28. april i år, lå landet stadig i fimbullens greb - og vi havde frost både dag og nat. Tænk lige en gang, det er kun en lille måned siden...

I mellemtiden er det forsinkede forår slået igennem - og alt er grønt udenfor. Det har sat gang i både kartofler og ukrudt - og der er nok at lave i haven. For eksempel er det faktisk kun en uge siden, at jeg satte de sidste af læggekartoflerne.

Solist er en tidlig sort, der giver få, men pæne,
 runde og symmetriske kartofler. Arten er i øvrigt
resistent over for kartoffelskimmel.
De kartofler, som nu spirer, blev lagt den 4. maj. De er af sorten solist, der er en meget tidlig type - og de blev i øvrigt lagt i en rigtig kuvøse. For allerede i midten af april - inden vi tog til Grønland - havde jeg udnyttet et par dages tøvejr til at få godt med hestemøg i jorden og efterfølgende dækket jorden med plastik.

Så mens vi var i Grønland, gærede hestemøget lystigt under plastikken og lunede jorden, så den var klar til sætningen i begyndelsen af maj.

Søndag bød på dejligt sommervejr med strålende sol hele dagen - og blandt dagens mange udendørs gøremål blev der også fundet tid til at hyppe årets første kartofler.

Hyp, hyp, hurra...

Ingen kommentarer: