onsdag den 22. maj 2013

Du søde milde

Maj er tulipantid

Forglemmigej, anemoner, primula og tulipaner.
Vi har nu haft den lille have på Øland i fem år.

Tulipaner i mange farver.
Der er blevet knoklet og bekæmpet skvalderkål i den helt store stil. Der er blevet plantet og regeret - og nu kan vi efterhånden begynde at høste frugterne af alle anstrengelserne.

Netop nu topper tulipanerne. Det begyndte som lidt spredt fægtning - men de fleste af tulipanløgene har efterhånden ligget i jorden i nogle år. De er begyndt at dele sig og står nu tæt mange steder i haven.

Også de mere sarte farver.
Jeg er ret pjattet med tulipaner. Blomstens geometri fascinerer mig - og det bliver bestemt ikke ringere af, at tulipaner fås i snart sagt alle farver. Selv et par næsten sorte eksemplarer kan vi byde på.

Prikken over i'et er imidlertid beddet ude foran i gården. For her står tulipanerne sammen med anemoner, forglemmigej og primula - og danner tilsammen en smuk velkomst til alle besøgende. Når sandheden skal frem, er det lidt af et tilfælde, at det virker - men det gør det altså. En gang i mellem kan det altså betale sig bare at følge instinkterne - og glemme alt om den gustne planlægning. Naturen kan nemlig godt selv, når det skal være.

Ingen kommentarer: