onsdag den 24. april 2013

Taasilaq

Topografiske udfordringer

Bemærk hældningen på vejen lige uden for hotellet.
Dagen er gået med at udforske Tasiilaq.

Byen er sådan set ikke så stor - og på et kort virker det som en forholdsvis overskuelig affære. Men Tasiilaq er med et mildt ord topografisk udfordret...

Det er bakke op og bakke ned. Der findes stort set ikke en sammenhængende plan flade - bortset fra fodboldbanen og heliporten.

Stort set alle veje er af serpentin-typen.
Samtidig er temperaturen lige omkring frysepunktet - og det gør den sammentrådte sne glat som sæbe. Så selv for en forholdsvis garvet vandrer som undertegnede, har dagen slidt på benene. Eller lad mig sige det på en anden måde: Da jeg skulle lægge mig lidt inden aftensmaden, opdagede jeg nogle lårmuskler, som jeg ellers slet ikke var klar over, at jeg havde. Av!

Tasiilaq ligger klemt inde mellem høje fjelde.
På turen rundt i byen besøgte vi blandt andet skolen, hvor vi afleverede den medbragte remoulade. Tasiilaq er nemlig udgået for remoulade i øjeblikket - og lærerne på skolen havde derfor benyttet sig af vores ankomst til at skaffe nogle flasker af den til pommes frites så uundværlige dressing. Det er jo nogle lidt andre og væsentlige konflikter, lærerne åbenbart har her på den grønlandske østkyst.

Ellers virker varesituationen fin nok i byen - bortset fra at det ikke er til at skaffe fuldkornsbrød. Og Hotel Ammassalik bød da på en glimrende stegt and her til aften. Der var dog ikke ris alamande til dessert, men til gengæld fuldfede flødeskumskager af gåsebryst-typen. Særpræget menu, indrømmet - og sandsynligvis udslaget af en stærk humoristisk sans hos kokken.

Tasiilaq har altid været begunstiget af mange
TV-programmer, fordi man her på østkysten kan
modtage de europæiske satellitkanaler - heriblandt DR og TV2
som sendes direkte og uden tidsforskydning.
Dagen er også gået med at planlægge de kommende dages hundeslædetur. Desværre er der dårlig vejrudsigt for fredag, så vi har besluttet at skære en dag af - og turen bliver kun på i alt cirka 80 km over fjeldet til bygden Tinit ved Sermilik-fjorden. Til gengæld ser det ud til at blive en tur i strålende sol - efter DMI's opfattelse i hvert fald, så det er jo ikke så ringe en udsigt.

Ingen kommentarer: