fredag den 19. april 2013

Nuuk nuan'

Tilbage til gerningsstedet

En rigtig turist på vej til Grønland.
Så er vi kommet til Nuuk på forårets store Grønlandsekspedition.

Turen over Atlanten forløb planmæssigt - og vi ankom til Kangerlussuaq i strålende solskin og forårsvejr, der nok kunne have været brugt til en frisk gåtur over til basesiden. Men det grønlandske trafiksystem er jo efterhånden blevet optimeret, så der kun er et minimum af ventetid - så allerede efter efter 50 minutter var vi i luften igen. Beklageligt, at tidens stress og jag også er nået til dejlige Grønland.

Sønderstrømfjord i strålende sol.
Vi landede i et koldt og blæsende Nuuk - men så meget desto varmere var velkomsten og mødet med kendte mennesker. Det begyndte allerede i lufthavnen - og på eftermiddagens slentretur gennem Nuuk Downtown mødte vi endnu flere venner, bekendte og hvad det nu lige var, de var...

Som altid bliver man slået af tempoet i Nuuk. Bortset fra et par kinesiske storbyer under det asiatiske wirtschaftswunder tror jeg ikke, at der er andre steder i verden, hvor der bygges så meget og så hurtigt.

Der rives også ned - Blok P og nogle af blokkene på Lille Slette er væk - slet og ret kondemneret fordi de ikke klare tidens og klimaets hårde tand. Man må håbe - selv om det vel næppe er særlig realistisk - at noget af alt det nye byggeri vil vise sig mere langtidsholdbart.

Forresten fik vi et fint overblik over den voksende by, da vi var til friskpillede rejer og ovnbagt torsk om aftenen hos Pia og Ingver i deres lejlighed på 11. sal på Jagtvej. Tak for mad - det smagte dejligt...
Rundkørslen ved Fiskerbyen set fra 11. sal på Jagtvej.
Højhusene skyder op som paddehatte på
Qinngorput neden for Store Malene.

Ingen kommentarer: