fredag den 19. april 2013

Den gamle øse

Møde med en kær ven

Morgensne i Nuuk.
Det har sneet det meste af natten - og det fortsætter stadig. Nuuk er klædt i hvidt - som det sig hør og bør for en rigtig arktisk metropol.

Som altid, når man rejser til Grønland, er jeg døgnvild - ramt af jetlag - og har selvfølgelig været vågen fra den tidligste morgen Allerede ved femtiden stod jeg op og morgennussede og ved seks-tiden gik jeg ned på trappen foran Hotel Hans Egede - for at nyde sneen og en morgensmøg.

Og der - på parkeringspladsen foran Brugsens bager, holdt sør'me min gamle bil - en Landcruiser HJ61 med hele svineriet under kølerhjelmen.

Så er der købt rundstykker til Materielgården.
Det var en frydefuld oplevelse at høre de seks cylindres tomgangsbrummen - og jeg måtte selvfølgelig over for at se nærmere på vidunderet. Bilen har jo oprindelig været vejinspektørbil - og den er nu tilbage i vejvæsenets tjeneste. Den har fået en fin gang gul lak, som den slags biler bør have det.

Men ellers lignede den nu sig selv - og lugtede også helt efter bogen. På trods af moderne tiders rygeforbud i kommunale biler tager man den slags afslappet i vejafdelingen, der altid har haft ry for at koncentrere sig om det væsentlige - i stedet for alle mulige kommunale modefænomener.

Nuuks smukkeste Landcruiser.
Bilen har nu godt 350.000 km på tælleren. Heraf tegner jeg mig for de 120.000, så vidt jeg lige husker. Bilen er fra 1989, men det var jo dengang, man lavede rigtige biler, og da den er velholdt, er jeg ret sikker på, at den nok skal nå 40-års jubilæet i kommunens tjeneste...

Ingen kommentarer: