søndag den 17. marts 2013

Slettestrand

En kold vintersøndag i marts

Sneen driver den af på en kold søndag.
Egentlig havde vi nok at lave derhjemme. Dels er vi jo i gang med at pifte køkkenet op, dels har jeg røgeovnen fuld af spegepølser - men en søndagstur til stranden måtte vi alligevel finde tid til.

Efter en lang periode med barfrost fik vi endelig lørdag aften en ordentlig dyne sne. I den voldsomme østenvind søndag var sneen gået i luften atter en gang - og var nu begyndt at samle sig i driver på vejene. Men ikke værre end at vi kunne køre - i hvert fald på grønlandsk, hvor det egentlig bare handler om at have nok fart på, så skal man nok komme gennem driverne.
Krabbe-ridderen.

Klitlandskaberne langs Jammerbugten var tydeligt prægede af de forgangne ugers tørke. Mange steder var der spor efter nogle af de mange klitbrande, der har holdt de lokale brandvæsener beskæftiget den seneste uges tid. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget - for den brændte jords taktik er til stor glæde for lyngen, der i de næste par år vil skyde med fornyet kraft - til fryd for øjet i blomstringssæsonen.

Fiskerbådene skuttede sig den kolde østenvind.
Ellers var det ikke ligefrem fordi, badestranden ved Slettestrand var overbefolket denne søndag. Faktisk var der bare et par børn, der legede i den lokale skulptur - og så fiskerbådene, der lå og skuttede sig i sandet.

Apropos fiskerbådene, så fik vi lørdag aften brosme - købt hos den lokale fiskemand i Brovst. Det er en delikatesse, som jeg kan anbefale. Da jeg i sin tid boede på Lofoten, fangede jeg et par stykker. Det er en usigeligt grim, grøn fisk, der oven i købet pisser på en, når man tager den af krogen - men den smager altså godt, lidt efter torsk, men på samme tid mere løs og fast i kødet. Prøv den selv, hvis du får mulighed for det.

Ingen kommentarer: