søndag den 24. marts 2013

Køkkenskriverier

Weekendhygge med geometriens gåder

Det gik meget godt med den første låge.
Weekenden er gået med køkkenarbejde. Ikke den sædvanlige kokkerering, men derimod med at give det gamle og slidte køkken en ansigtsløftning.

Vi er forhåbentlig færdig med malerarbejdet for denne omgang, nogle af lamperne og hvidevarerne er blevet skiftet ud og sat på plads. Lørdag morgen gik jeg så i gang med at skifte låger og skuffeforkanter.
For det er jo kun en ansigtsløftning - ikke et helt nyt køkken - så jeg nøjes altså med at skifte lågerne i de gamle skabe. Men efterhånden som weekenden skred frem, begyndte jeg at tvivle mere og mere på det bæredygtige i det projekt.

Det her ser heller ikke så slemt ud...
Køkkenelementerne er gamle af et hidtil ukendt system, huset er fra 1852 og vind og skævt i en sådan grad, at det næppe er muligt at finde en eneste ret vinkel. Det har sat min tålmodighed på noget af en prøve. Man måler op og tegner - og bedst som man tror, at nu er den i vinkel, så viser det sig alligevel at ligne Kong Volmers etellerandet. Det gik meget godt med den første låge - men så begyndte alt det sjove...

I den ene ende af køkkenet er det hele så skævt, at det efterhånden står klart, at man ikke kan beregne noget helst - men kun kan få tingene til at se ordentligt ud ved at prøve og prøve og prøve igen og igen...

Men i den ene ende af køkkenet er både
geometriens og naturens love sat ud af kraft.
Jeg brugte ellers megen tid lørdag på at konsultere fagfolk og skære skabeloner, så arbejdet kunne blive ordentligt - og alligevel så er jeg altså ikke tilfreds. Jeg er forresten heller ikke kommet så langt med arbejdet, som jeg selv havde regnet med - så når alt kommer til alt, er det sikkert meget godt, at meteorologerne lover fortsat frost i den kommende uge.

Det skal blive godt - det har jeg sat mig for, men hold op, hvor er det da bøvlet...

Ingen kommentarer: