fredag den 15. marts 2013

I-Pad og min bare...

Modernitetens rablende vanvid

I-Pad er tidens mest overvurderede fænomen.

Det er trendy at sige ejpat. For tilsyneladende er denne særlige staveplade-variant tidens svar på stort set ethvert pædagogisk og disciplinært problem. Uanset om det er i en virksomhed, i en børnehave, blandt hjemmehjælpere eller i undervisningssektoren. Alt sammen godt hjulpet på vej af medierne, der synes at nære en grænseløs beundring for enhver, der bruger ejpat. Sæt en ejpat på højkant i en konkurrence - og man er sikret solid omtale.

En staveplade fra Odder.
Foto: mytrendyphone.dk - et firma som lever
højt på at reparere den følsomme elektronik.
Siger man ejpat, kan man også være sikker på, at politikerne står parat til at ofre millioner af skatteyderkroner - fordi en ejpat jo er fremtiden. Som for eksempel i Odder, hvor en i øvrigt forgældet kommune brugte en formue på ejpatter til byens skoleelever.

Forældrene turde ikke sige fra - for de vil jo det bedste for deres børn. Og da de ikke evner at give børnene kærlighed og omsorg, så er en ejpat et passende stykke aflad.

Det kom bag på politikerne, at de utaknemmelige skarnsunger svarede igen ved at smadre ejpatterne. Det kunne politikerne ellers have sagt sig selv - for når ejpatten er i stykker, har man verdens bedste undskyldning for ikke at lave lektier.

Ejpat-hysteriet minder mest af alt om biblens beretning om dansen om gulvkalven. Jeg har endnu ikke fået svar på min undren over, hvad det er, en ejpat kan - som en pc eller en bog ikke kan. Og gad vide om ikke ungerne i skolen hellere vil have lidt opmærksomhed og interesse i stedet for en gang elektronisk skrammel?

Der er ingen, der i øjeblikket tør stille spørgsmålstegn ved ejpatten. For den er jo selve symbolet på det moderne menneske, der er klædt på til fremtiden. En god portion sund skepsis kunne ellers være på sin plads - som altid, når magthaverne, den talende klasse, plaprer i kor. Som regel kommer der jo ikke noget ud af - bortset fra en masse spildte ressourcer. Og oppe i himlen sidder marketing-geniet Steve Jobs og griner af en verden, der bare vil bedrages.

Ejpat er ikke andet end en gang kejserens nye klæder. Heldigvis er verden ved at vågne op. Prøv lige at se denne her franske reklame....


Ingen kommentarer: