lørdag den 2. marts 2013

Andespil i sildelauget

Sprængt andebryst

Sprængt and.
Fredagens møde i Sildelauget bød på en kulinarisk overraskelse. Oldermanden havde lovet simremad, men ombestemte sig i sidste øjeblik.

Derfor bød han i stedet på sprængt and - en lækkerbidsken af de lidt mere usædvanlige, da sprængningen som bekendt tager tid. Den tid havde han taget - og alt, hvad der stod tilbage, var at koge andebrysterne samt stege dem langsomt på panden, så sværen blev dejlig sprød.

Sildelaugets måltider indtages altid på det fine
spisestel fra den nu hedengangne Ølands Brugsforening.
Sprængt and er god, gammeldags mad - og kræver gammeldags tilbehør, for eksempel rødkål. Men oldermanden ville ikke være den oldermand, vi kender, hvis ikke han absolut skal lave om på de gode, gamle danske traditioner. Derfor blev anden serveret med en mærkelig salat bestående af rødkål, grape og dadler. Særpræget er vel den bedste betegnelse for dette tvist, som det jo hedder med et moderne ord, når man ikke følger reglerne.

Røget dyrekølle med waldorf-salat.
Fredag var der også møde i laugets kvindelige modstykke - Smørrebrødsmøerne Ida Davidsens disciple. Her skiftes man til at komponere smørrebrød - og fredag var det blandt andet Dinas tur. Dina mødte op med en rigtig godbid - et stykke smørrebrød med mandens hjemmerøgede dyrekølle, garneret med waldorfsalat. Tvistet var waldorfen. Normalt ville man jo pynte med æggestand og lidt grønt. Men det smagte nu godt - og efter forlydende faldt smørrebrødet da også i møernes smag.

Ingen kommentarer: