søndag den 3. februar 2013

Diskolys

Fredagsbaren er blevet til lørdagsbar

Bumtiddebum, blåt lys...
Weekendens helt store projekt er røgningen af dyrekølle. Det tager tid, masser af tid, så der er også tid til de små projekter ind i mellem.

Et af lørdagens små projekter gik ud på at installere en gang blinkende og farvede festlige diskolys i hjemmebaren. Vi har jo ikke andet sjov, end det vi selv laver, herude på landet. der er jo lidt langt til værtshusene herude.

Bumtiddebum, rødt lys...
Måske havde det været lidt mere festligt med en rigtig diskokugle i loftet, men med et lille bondehus fra 1852 er der ikke så højt til loftet, så det gør noget. Det blev den ganske enkle løsning med en stribe lysdioder under bardisken samt en lille boks til at styre det med. Her kan vælge farver, få dem til at blinke og changere - og det virker faktisk helt godt, selv om det kun sidder under bardisken.

Det var også en lille smule vigtigt få diskolyset færdigt til lørdag eftermiddag. For jeg har skiftet fredagsbaren ud med lørdagsbar. Det skyldes Danmarks Radio, der jo har flyttet rundt med Jørgen de Mylius - og derfor sender Eldorado lørdag eftermiddag. Mylius lørdagsmusik er netop den slags musik, der skal have diskolys - så derfor lørdag eftermiddag som deadline for det lille projekt.

Bumtiddebum, grønt lys...
Det er da godtnok en smule irriterende, at ledelsen i DR efter 50 år stadig betragter Mylius og hans musik som en pestilens - og derfor har forvist ham til den ydmyge P5, når vi altså lige ser bort fra de to timer lørdag eftermiddag på P4. Det ligner ærlig talt chikane af populærmusikken - og ikke mindst alle os, der holder af god, gammeldags musik.

Men ikke mere brok - nu har jeg mit eget diskolys, så hver dag kan blive til en fest, hvis ellers jeg skulle få lyst til det.

Ingen kommentarer: