søndag den 30. december 2012

White Lady

Forslag til nytårsdrink

White Lady.
Nytårsaften er en festdag hos de fleste - og ligesom julen er der en masse vaner og traditioner, som dog kan variere ganske voldsomt.

Fælles for de fleste er, at man ser Dronningens nytårstale til en begyndelse - og at der skåles i mousserende vin eller måske endda champagne ved midnatstid. De fleste er vel også enig om, at man skal spise godt imellem disse to yderpunkter på aftenens forløb.

Men som jeg har oplevet det i mange forskellige sammenhænge, er der som regel et lidt dødt punkt mellem maden og midnat, hvor man snakker - og måske nyder en øl eller to. Her vil jeg foreslå, at man skifter øllet ud med en cocktail - og jeg har i hvert fald tænkt mig at byde på White Lady her i huset.

Man tager to dele gin, en del Cointreau og en del citron- eller limesaft i en cocktailshaker sammen med et par isterninger. Blandingen shakes grundigt, til der begynder at danne sig is på ydersiden af shakeren. Drinken sies og hældes i et koldt cocktailglas - og der pyntes med et cocktailbær, en skive lemon, en paraply eller hvad der nu er ved hånden samt et sugerør. Og så er der sådan set bare at sige: Skål, mens vi venter.

White Lady er opfundet af bartenderen Harry McElhone i 1919. Harry er ham med den berømte Harry's New York Bar i Paris. Opskriften var oprindeligt med hvid Creme de mente, men det blev i 1929 erstattet med gin - og siden har White Lady gået sin sejrsgang jorden rundt.

Tilbage står at ønske alle Dovregubbens læsere godt nytår.

Ingen kommentarer: