mandag den 3. december 2012

Kvinder i trafikken

Ny undersøgelse forklarer meget

Færdselstavlen "Anden fare" for
 henholdsvis mænd og kvinder.
Forsikringsselskabet Codan har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at en tredjedel af alle kvindelige bilister har problemer med at læse vejskiltene. For mænd er det kun en tiendedel.

Jeg må bryde sammen og erkende, at resultatet sådan set ikke overrasker. Faktisk bekræfter det en formodning, jeg har haft længe - og undersøgelsen forklarer jo også en lang række besynderlige hændelser i trafikken.

Codans kvindelige forskningschef har den eksotiske forklaring, at problemet måske hænger sammen med, at vejskiltene er designet af mænd. Det ved jeg ikke, men vejskilte udmærker sig jo ved at være ganske kortfattede og præcise i deres budskaber, så det skulle såmænd ikke undre mig, at mændene nok har haft en stor finger med i spillet.

Jeg har moret mig med at forestille mig, hvordan vejskilte designet af kvinder kunne tage sig ud. Et enkelt vejskilt her i nabolaget har jeg dog ikke visualiseret. Det står nede i Vesterby med en lakoniske tekst "Brovst 5". Hvis en kvinde skulle skrive teksten, vil der nok komme til at stå noget i retning af: "Drej til højre. Husk at se dig tilbage, inden du svinger. Kør så ligeud fire km, til du kommer til en rundkørsel. Her tager du frakørsel nummer to (Frakørslerne er dem, der svinger til højre) og fortsætter så lige ud en kilometer til lyskrydset. Så er du i Brovst, men huske lige, at du ikke må parkere i selve krydset, så når lyset bliver grønt, fjerner du blikket fra makeup-spejlet og kører lige ud. Så er der en parkeringsplads lige ovre på den anden side til højre. Men da den kræver en parallelparkering, er den kun for mænd. Kvinder kan parkere bag ved Expert."

Ingen kommentarer: