onsdag den 5. december 2012

Julelys

Er der mere mellem himmel og jord?

De seneste dages sne stemmer sindet mildt - og med hånden på hjertet må jeg nok indrømme, at jeg er blevet ramt af et svagt tilfælde af julehumør. Den slags lalleglæde ligger ellers ikke til en normalt sur, gammel mand, der i øvrigt har prøvet at være pressetalsmand for julemanden en af de gange, han - som forventet gaveboden taget i betragtning - er gået neden om og hjem.

Juletræet med al sin glans...
Tirsdag aften var en dejlig aften med hård frost og ganske let sne. Jeg makkede i værkstedet det meste af aften, men inden sengetid skulle jeg da også lige have et foto af parcellens juletræ. Jeg mente jo nok også, at jeg burde kunne gøre det lidt bedre end Dinas foto fra forleden.

Imidlertid kom der noget mere på billedet, end det egentlig var planen. Lige bag ved til venstre fra juletræet er der nogle underlige lysskær, der mest af alt minder om fyrværkeri - og det tog mig ærlig talt lidt tid at regne ud, hvad det egentlig var, der var sket.

Som sagt var der en lille smule sne i luften - og det er det, der trækker de blå streger. Når fnuggene bliver til streger skyldes det en ganske lang eksponering på 25 sekunder. For at opnå et flot perspektiv i billedet, har jeg brugt blænde 16 - og derfor er det kun lige bag fokuspunktet på den mørke baggrund, at snefaldet bliver synligt. Det er forklaringen på, at de blå striber ikke er på hele billedet. Når striberne især ligger til venstre, har det måske også lidt at gøre med, at jeg desværre med mine gamle øjne ikke har evnet at fokusere helt præcist på træet. Det er desværre et handicap, som jeg må leve med...

For de teknisk interesserede kan jeg i øvrigt oplyse, at jeg har brugt mit meget lysstærke 50 mm objektiv, og at ASA er sat til 400.

3 kommentarer:

Lyngby sagde ...

Nej, hvor sjovt, at du bruger betegnelsen ASA - den havde jeg da helt svedt ud i disse ISO-tider.

Lyngby sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jesper Hansen sagde ...

Det er vel nok nærmest også en forskrivelse - men du ved jo, at hvad man i barndommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer...