søndag den 18. november 2012

Fremtidens TV

DAB, HBB, HDMI O.S.V...

DR-Byen ligger i en forblæst stenørken på Amager.
Lørdag deltog jeg i et seminar i DR-byen for medlemmerne af DR's dialogforum. Som altid er det mig en gåde, hvordan man kan lave kreativt arbejde i en gold, forblæst stenørken som DR-byen, men DR-formanden Michael Christensen og generaldirektøren mener nu, at det går meget godt.

Personligt synes jeg nu, at der var betydeligt rarere og varmt at være i det gamle radiohus - også selv om det ligger midt inde i København.

DR-juniorkoret i analog surround.
Jeg fik lejlighed til at diskutere mine synspunkter om DR's forvaltning af sine såkaldte public-service-forpligtelser - og i øvrigt undre mig over, at man endnu ikke har fundet et dansk ord for dette. Jeg kritiserede blandt andet DR's massive dækning af USA - både hvad angår orkaner og præsidentvalg - og krævede en bedre dækning af lokale og regionale spørgsmål. Jeg efterlyste også en bredere dækning af vore nordiske nabolande, ikke mindst Grønland og Færøerne. 

Korpigerne stod overalt i salen.
Jeg må også erkende, at der hos ledelsen ikke var den helt store opbakning til dette, fordi man hellere vil satse ressourcerne på EU. Det beklager jeg, fordi det kun kan betyde, at DR går politikernes ærinde. Men det er vel, hvad man kan forvente, når stationen er afhængig af den politiske opbakning.

Jeg deltog også i to interessante workshops om Dr's nyhedskriteria og fremtidens TV. Specielt det sidste var ganske spændende, selv om det nok var vel teknisk for undertegnede. Udtryk som DAB, HBB, HDMI og så videre er med til at fremmedgøre teknologien, selv om jeg principielt er åben over for alt, der giver bedre billeder og lyd. Også selv om det langt fra er givet, at bare fordi noget er nyt, at så er det også godt.

Men med initiaver som DR-NU, hvor man selv bestemmer, hvornår man vil se TV, er der mange muligheder, så vi bliver mindre afhængige af medierne. Det kan jeg kun bifalde, men jeg mener samtidig, at der også må ligge en forpligtelse for en statsradiofoni til, at man holder liv i de gamle teknologier. 

Afslutningen var i gammeldags stereo-opstilling.
Det kan ikke være meningen, at teknologisk uinteresserede og gamle mennesker skal købe nyt grej hvert eller hvert andet år, bare fordi elektronik-industrien hele tiden finder på noget nyt. Desuden er det vigtigt, at det stadig er muligt at informere via lavteknik, for eksempel i forbindelse med katastrofer, strømafbrydelser, krig og terroraktioner. Alt andet vil være manglende rettidig omhu - og jeg må desværre også her erkende, at det tilsyneladende ikke interesserer DR-folkene og landets politikere ret meget.

Forresten var dagens nok største oplevelse nok afslutningskoncerten med DR juniorkoret, der havde taget opstilling rundt omkring publikum og leverede en analog surround-optræden med rigtige sangstemmer og intet computergrej. Smukt og stemningsfuldt - og i stor kontrast til dagens teknik-fix. Og så var der sandwich bagefter - vel nok de mest rustikke sandwich, jeg nogensinde har fået... Uf, da...

Ingen kommentarer: