fredag den 23. november 2012

Et isoleret tilfælde

Nyt projekt i det lille hus på Øland

Det er nogen tid siden, at jeg har haft rigtig god tid til mine mange små projekter her på parcellen - men i dag fik jeg taget hul på det nyeste projekt.

Så er den første væg isoleret og monteret. Det
ser da helt godt ud.
Jeg er gået i gang med at isolere mit værksted. Da jeg i sin lavede værkstedet, gik det nemlig lidt hurtigt og med de forhånden værende materialer - og det betød, at nok var værkstedet tørt og til en vis grad frostfrit. Men med de seneste års hårde vintre har det ikke været muligt at holde frosten ude - uden at bruge en masse strøm på opvarmningen. Det skal være slut nu, så jeg er altså gået i gang med at isolere værkstedet efter alle kunstens regler. Samtidig skifter jeg den indvendige vægbeklædning, så det hele forhåbentlig kommer til at lidt mere prof' ud.

Arbejdet er ikke helt let, for værkstedet er fyldt med flyttegods fra mine forældres hus, blandt andet nogle køkkenelementer som min far brugte som skrivebordsarrangement. Det er planen, at det sammen med nogle hylder skal blive det nye arbejdsbord på værkstedet. På grund af årstidens noget ustadige vejr tør jeg imidlertid ikke rydde værkstedet, så jeg arbejder nærmest omkring al flyttegodset - og arbejdet er da også yderligere kompliceret af, at jeg har pakket det meste af mit værktøj ned for at få plads til ombygningen.

De seneste par dage har jeg gjort klar til arbejdet - ryddet nogle af reolerne og hevet nogle af de gamle indervægge ned. I dag kunne jeg så allerede fra morgenstunden gå i gang med at sætte isolerings-bats op. Herudover har jeg beklædt batsene med fibertex og monteret høvlede forskallingsbrædder i en slags tremmearrangement. Jeg blev færdig med den første væg her til aften - og jeg kan nu danne mig et indtryk af, hvordan det færdige værksted vil komme til at se ud.

Det skal være skidt, før det bliver godt - men rodet
er bogstavelig talt ved at vokse mig over hovedet.
Det ser nu ikke så tosset ud - så jeg håber at komme godt videre i løbet af weekenden, så jeg snart kan få ryddet op. Det haster lidt - for det ser ud til, at frosten kommer fra næste weekend. Inden da skal værkstedet helst være klar til alle de overvintrende georginer, pelargonier samt ikke mindst vinterforrådet af kartofler, pastinakker, løg og gulerødder.

Ingen kommentarer: