tirsdag den 30. oktober 2012

Ny øse

Det svære valg

Farvel til en trofast slider...
Bonderøven og drengerøven har haft en ordentlig diskussion. Det skyldes, at jeg skulle til at have ny bil. Der var ganske vist mange kilometer endnu i den gamle og elskede Astra - men alligevel var jeg kommet dertil, at  der nok ventede en del reparationer på den otte år gamle bil i den kommende tid.

Bonderøven mente, at det var en passende anledning til at investere i en større, mere praktisk bil - og samtidig få en rigtig økonomisk brændstofbesparende model. Drengerøven havde for så vidt ikke noget imod en større bil - men praktisk og med en lille, økonomisk sparemotor nej - livet er for kort til kedelige biler.

...Og goddag til en ny model.
Jeg har som sagt været glad for den gamle bil - som jeg faktisk har haft to eksemplarer af - og har aldrig haft noget at sige den på, hverken hvad angår køreglæde eller driftssikkerhed, men da jeg blandt andet bruger bilen til at transportere brænde og byggematerialer har den aldrig været særlig praktisk.

Bonderøven var derfor faldet for en Opel Meriva - en rigtig familiecontainer med masser af plads, et lækkert design og en lille økomotor, der angiveligt skulle kunne præstere over 25 km på en liter diesel. Det var svært at argumentere imod, for bilen var faktisk også ganske charmerende at køre i - men med hånden på hjertet kunne bonderøven da også godt se, at den nok ville blive sej at få hjem fra Tyskland fuldt lastet med billige øl og sodavand.

Forude venter forhåbentligt mange gode år sammen...
Drengerøven derimod havde fat i noget af det rigtige. Han sagde: - Du ved, hvad du har - og det er du glad for. Hvorfor begynde at eksperimentere? 

Så det endte alligevel med en Astra igen. Den nye, smarte model, men uden noget som helst politisk korrekt øko-tingeltangel, men med en helt konventionel 1,6 liters benzinmotor nøjagtig som i den gamle bil. Ikke specielt benzinbesparende, men masser af køreglæde. 

Foreløbigt har jeg ikke fortrudt valget. Den kører smaddergodt, hænger fint ved i svingene, er marginalt langsommere end den gamle på topfarten, men har et fint træk og accelleration på det vigtige interval mellem 80 og 120 km/t. Og da modellen og bagagerummet faktisk er lidt større end på forgængeren, blev der også lidt til bonderøven...

3 kommentarer:

JowDeet sagde ...

Te' løk' med den ny vogn

Jesper Hansen sagde ...

I lige måde må jeg hellere sige. Du skulle nu nok have prøvet en Meriva med en stor dieselmotor - så tror jeg, det lige var sagen for dig og din familie... Desværre var den for dyr for mig med andet end 1,3 ecotec motoren...

JowDeet sagde ...

Hej jesper, tak for tip, men den er for bette. Jeg skal have 6 sæder minimum.