lørdag den 13. oktober 2012

Det rimer...

Den første nattefrost

Rimfrosten lagde sig især på de store, åbne flader.
Natten til fredag bød på efterårets første nattefrost. Det er de seneste dages østenvind, der har blæst de beskyttende, men regnfulde lavtryksskyer væk fra Nordjylland. Dermed er der også åbnet op for en solid afkøling af jorden - og det er altså sådan nogenlunde efter bogen resulteret i, at vi har haft efterårets første nattefrost lige op til kartoffelferien.

Rim på taget af Syvsovergården og "negerhytterne".
Sådan skal det være - uagtet at mediernes katastrofeprægede vejrjournalistik mest handler om rekorder og den første af dit eller dat-vejrfænomen. Lige så længe jeg kan huske, har vi altid fået den første nattefrost i dagene omkring efterårsferien - så det er der intet nyt i.

Men højtrykket og den lette østenvind har også været med til at gøre efteråret til noget af en oplevelse - ikke mindst for de morgenduelige. Ikke alene er det smukt med de hvide græsplæner, men eftersom jorden stadig er relativ varm i forhold til luften, resulterer vejrliget også i mosekonebryg og morgendis.

Trend Ådal dækket med mosekonebryg og morgendis.
Fredag morgen kørte jeg til Farsø. Lige uden for Fredbjerg er der en fantastisk udsigt over Trend Ådal - og her forsøgte jeg at forevige morgenstemningen i de dampende majsmarker. Men intet billede er så betagende som virkeligheden - så prøv at stå tidligt op bare en gang i mellem.

Chancen for de flotte morgenstemninger i øvrigt forpasset for denne gang. Vejrudsigten for en kommende uge lover mest lavtryksvejr og regn, så jeg siger bare til alle børnefamilierne: God efterårsferie ved stearinlysets og Trivial Pursuittens skær.
Morgenstemning i majsmarken.

Ingen kommentarer: