søndag den 9. september 2012

Vinyl-lørdag

Så er der rock...

Lørdag eftermiddag blev der ryddet op i pladesamlingen.
Min kone har desværre ikke den helt store forståelse for det særlige alfakronologiske system, som alle ordentlige drenge bruger, når de skal holde styr på pladesamlingen. Systemet var kollapset - og adskillige cd'er, lp'er og dvd'er lå i et syndigt rod.

Den slags er ikke så nemt at rydde op i - for det kræver omtanke og omhu. Ikke mindst fordi mange af de gamle plader giver gode minder - og der derfor skal dvæles lidt ved hver eneste, inden den sættes på plads.

Men lørdag eftermiddag skulle det være. Jeg trak en flaske god Alsace-riesling op, meddelte at manden ikke måtte forstyrres - og at man i øvrigt måtte regne med, at der ville blive spillet højt hele eftermiddagen.

Mens jeg sorterede det bedste, jeg har lært, tog jeg en tur rundt i LP-samlingen. Det er musik, som efter Dinas opfattelse med pæne ord bedst kan beskrives som underlig og sær. Jeg kan da også godt afsløre, at LP-samlingen har sin tyngde i 70'ernes symfoniske rock - og eftermiddagen blev da også en tur ned ad mindernes boulevard.

Stereoen har vel sådan cirka 10 gange så mange kræfter, som anlægget i drengeværelset på Postbakken i Farsø, så der blev spillet højt - meget højt. Havde Arbejdstilsynet været der, ville man på stedet have påbudt høreværn. Det skider vi rockere på. Kun højttalernes termosikring sætter grænsen!

Rare Bird er en sjælden perle.
Det blev blandt andet til et genhør med Jimi Hendrix,Who, Sky, Deep Purple, Led Zep, Uriah Heep, Jethro Tull og så Rare Birds "As Your Mind Flies By". Sidstnævnte er lidt af en perle inden for symfo-rocken og kører bare derudaf i godt tempo. Så den skal Dovregubbens mange læsere selvfølgelig også have en bid af:

Forresten fortsatte turen ned ad mindernes boulevard om aftenen, da Danmarks Radio igenigen tog hul på Matador - men det er en ganske anden snak...

2 kommentarer:

Lyngby sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Lyngby sagde ...

Spøjst Jesper. Jeg var lidt ude i samme ærinde - ikke så voldsomt, da jeg ryddede op i samlingen for et par måneder siden. Det gjorde til gengæld let for mig at finde East Of Eden, som fik en tur på pladespilleren, mens konen ikke var hjemme og drengene installeret i retrokælderen, som nu er ved at blive gaminrum/hjemmebiograf. Kende du ikke East Of Eeden, så er det småsyret Burnin på de første to LP'er og lidt mere country-funk på de senere. Men godt er det, og højt var det....