mandag den 24. september 2012

I lo og i lade...

Høstfest med traditioner

Årets høstfest på Øland var festlig, folkelig
og fornøjelig - helt efter bogen.
Lørdag aften lagde John og Bodils lade lidt længere nede ad Nørremarksvej for 24. gang cementgulv til den årlige høstfest på Øland.

Ganske vist mangler stadig kartoffelhøsten i efterårsferien og andre småting, men nu er kornet i hus, og det er derfor det naturlige tidspunkt til årets høstfest. Her på Øland foregår den i en lade - og derfor er det en god ide at holde festen, inden det bliver alt for koldt om natten.

Ingen høstfest uden "Nordeuropas største
amerikanske lotteri nord for alperne".
For 24. år i træk foregik høstfesten på Øland i Johns og Bodils lade - og det var i øvrigt trettende gang, at musikken blev leveret af Grønlænder Peter. Tilslutningen var ikke overvældende, men udsøgt - og vi havde en prægtig aften i laden - ikke mindst i baren siddende på træhesten.

Traditioner er til for at blive holdt - og derfor lagde vi ud med at tømme madkurvene. Dina og jeg havde medbragt en rejecocktail, mørbradbøffer med rødebedesalat og mormordressing og til dessert æbletærte med flødeskum og årets første vindruer fra drivhuset.

Grønlænder Peter brugte det meste af hyren
på amerikansk lotteri - uden at vinde. Men det gik nu ikke
ud over hans sædvanlige gode humør.
Efter maden spiller man amerikansk lotteri. Af toastmaster Svend-Aage udråbt som Nordeuropas største amerikanske lotteri nord for alperne - og den slags er det jo svært at argumentere imod. Præmierne faldt også i byger - men desværre ikke lige ved vores bord.

Bagefter var der almindelig fest med dans og fællessang - selvfølgelig stående på bænkene. Mindre kan jo ikke gøre det.

Ud på de små timer var det forbi - og en syngende flok øboere kunne gå hjem i den stjerneklare og kolde sensommernat, hvor det var mørkt som i en brøndgravers baglomme. Men da høstfesten jo faldt næsten faldt sammen med efterårsjævndøgn, er det jo kun, hvad man kan forvente - og nu venter efteråret og vinteren forude.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Så vidt jeg husker ligger København Syd-Øst for Nord Jylland … ikk?

John J.
næsten 7.700 km vest for Kbh.