søndag den 30. september 2012

Fremtidens jordbær

Endelig tid og vejr til haven...

Fine nye jordbærplanter.
Søndagen bød på hæderligt vejr og næsten ingen regn. Og for en gangs skyld var der også tid til at få gjort lidt ved haven.

Det har det ellers knebet gevaldigt med denne sommer - altså både tid og godt vejr, så jeg må nok erkende, at haven ligner Søren Ryges skægtotter mere, end godt er netop nu. Efteråret er godt på vej - så ukrudtet får en chance mere, men der er ting, der bare skal gøres inden vinter.

For eksempel skal der plantes nye jordbær. Jeg skifter en tredjedel af mine jordbærplanter hvert år, og jordbær skal helst plantes om efteråret. Når man planter dem nu, kan man regne med et hæderligt udbytte allerede til næste sommer.

Som sagt så gjort. Jeg hev de tre ældste rækker op og gravede beddet godt igennem. Allerede for en måned siden plantede jeg 50 små stiklinger i drivhuset. De har nu slået rod - og det var derfor med at få dem i jorden allerede i dag, selv om jorden godtnok var lige fugtig nok til at arbejde med. Planterne blev plantet ud i to rækker - i stedet for de tre, som jeg havde tidligere. Jeg er jo efterhånden blevet lidt mere dreven i gartnerfaget - og jeg har fundet ud af, at det er smart med godt med plads mellem rækkerne. Det gør det lettere at høste - og jeg tror såmænd ikke, at det går særlig meget ud over udbyttet, når planterne får lidt ekstra plads.

Planterne kan nu bruge vinteren til at samle kræfter - og så er der jo udsigt til forhåbentlig mange lækre jordbær næste sommer. 

Ingen kommentarer: