tirsdag den 25. september 2012

Bærlingske...

Nyt fra bærhøsten

Søndagens høst af brombær og hindbær.
Det er lykkedes os i år at blive selvforsynende med jordbær. Faktisk havde vi i år så mange jordbær, at der både kunne blive til naboens unger og havens snegle, ja, de sidste bær fik lov til at rådne på planterne, fordi der ikke var mere plads i fryserne.

Så langt er vi endnu ikke kommet med hverken brombær eller hindbær - men det går fremad. For en måneds tid siden toppede brombærrene, men desværre har der helt generelt - og ikke bare her på parcellen - været problemer med dette dejlige, friske og sorte bær. Der har simpelthen været for lidt sol, så selv om bærrene modner fint, så har de altså været temmeligt sure - og kan bedst bruges til marmelade og lignende. Friske er der i hvert fald ikke så meget ved dem i år.

Anderledes med hindbærrene. Mine planter vokser godt - og breder sig også, så nu er der fint med søde, velsmagende hindhær. De bliver ikke til marmelade. Dertil er de alt for velsmagende i frisk stand.

Endnu er vi ikke helt selvforsynende med hverken brombær eller hindbær, men det går den rigtige vej - og mon ikke vi kommer i mål til næste år? Forresten har både de små rønnetræer og hyldebærbuske i år båret deres første frugter, så også her ser vi med spænding frem til de kommende år.

Ingen kommentarer: