onsdag den 27. juni 2012

Jordbær-poesi

Jordbærrene er røde, men knap så søde

Årets første jordbær af egen avl.
Efter en god uges tid med lidt spredt fægtning og enkelte smagsprøver sprang jordbærbeddet ud i dag - og nu begynder høsten af de de lækre, røde bær i større stil.

Jeg har i alt noget, der ligner en små 40 meter jordbær, og dagens høst var bestemt ikke prangende, men en begyndelse - og den slags er som bekendt altid svær. Det blev til et lille kilo af egen avl - og det er såmænd rigeligt til Dina og mig som dessert.

Desværre er bærrene ikke så søde som andre år - og forresten heller ikke så store. Det er den seneste måneds kulde, der har sat sit præg på jordbærrene - og før den tid havde vi også en periode med tørke, så alle odds har sådan set været imod årets høst. Men nu er de der - og de kan spises.

Med sammenlagt 40 meter jordbær siger det sig selv, at vi i de kommende dage vil komme til at høste langt mere, end vi kan overkomme at spise. Det gør ikke noget, for det er med velberåd hu, at vi har så mange jordbær. Der skal nemlig også være til fryseren. 

Jordbær er gode at fryse - og på den måde har vi til sunde og sukkerfri desserter det meste af vinteren. Det er kun en måneds tid siden, at vi tog de sidste jordbær fra sidste år.

Og apropos sukkerfri, så har jeg netop købt et par stevia-planter, der på det seneste i medierne er udråbt som lidt af et vidunder-sødemiddel. Jeg vil nu prøve at få gang i planterne - og håber selvfølgelig at blive selvforsynende med kunstige sødemidler, men nu skal vi jo ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt - eller spise sukkerknalden, for sukkeret er knaldet...

Ingen kommentarer: