mandag den 25. juni 2012

Gadefest

Sankthans næsten efter bogen

Arrangørerne havde gemt bålet under en presenning,
så det kunne brænde lystigt i sommerregnen.
Der var ikke meget nyt over årets sankthans-fest på Øland. Traditionen tro bød aften jo på et møgvejr - og traditionen tro blev heksen brændt af, midsommer-visen blev sunget - og der blev holdt en tale. Sådan skal det være - traditioner skal man ikke pille ved.

Svend-Aage sørgede for, at heksen kom på bålet.
Men alligevel gik det nu ikke helt efter bogen. For det var ikke bare regnvejr - det var et ganske gedigent møgvejr, så selve talen var forlagt til teltet. Ganske taktfuldt af arrangørerne - for det var kommunens borgmester, Mogens Gade, der holdt båltalen. Og nok er den gode Gade kendt for sin kærlighed til spejderbevægelsen, hvor der som bekendt ikke findes dårligt vejr, men kun dårlige klæ'r, men at høre en borgmestertale i regnvejr ville nok være at trække lidt for store veksler på tilhørernes tålmodighed.
Borgmesteren afleverede sine borgmesterord i tørvejr.

Derfor blev talen flyttet til teltet - og vi kunne nyde borgmesterens ord over en stille pilsner eller to. Udover at være borgmester er Gade jo skolelærer - og det er en kombination, der borger for gedigne taler med mange ord. Det levede Mogens Gade til fulde op til - og det var såmænd meget tilforladeligt. Sankthans er ikke lige det rette forum til at starte revolutioner.

Forresten er det jo ikke så ofte, at vi har lejlighed til at gå i byen her på Øland, så sankthans er altid en god lejlighed til at få en øl eller to sammen med naboerne - og det blev til en hyggelig aften, inden vi vendte næsen hjemover i det sparsomme nattemørke.

Da årets sankthans faldt på en lørdag, kan vi også se frem til at skulle i byen igen næste lørdag. For øfestens plejer jo at kulminere med årets revy - og det bliver altså først næste lørdag, at den løber af stabelen.

Ingen kommentarer: