fredag den 8. juni 2012

Blind passagerer

Landsvaler blev vandsvaler

Bloggeren har været en tur på Mors - og sejlede i den forbindelse med det gode skib Mary, der utrætteligt hver halve time dag efter dag sparer trafikanterne for den lange tur syd om Skive Fjord - Limfjordens blindtarm.

Landsvalen tog et hvil på Marys bagklap.
Vejret var sådan lidt småsnusket. Der var regn i luften - og svalerne fløj lavt over land. Et par af svalerne havde tilsyneladende fundet ud af, at der nok ikke var så mange insekter i luften over fjorden - og benyttede derfor Marys bagklap til et lille hvil, mens de gratis blev transporteret mellem Himmerland og Salling.

Svalerne var landsvaler - tydeligt genkendelige på den røde plet på halsen - men i de maritime omgivelser er det unægteligt fristende at kalde dem for vandsvaler.

Mary - Limfjordens utrættelige slider.
Landsvalen er ikke lige den fugl, man normalt forbinder med færger. Traditionelt var det jo store fede måger, der i gamle dage fulgte storebæltsfærgerne. Som barn har bloggeren selv prøvet at fodre Storebælts måger på en af de utallige ture mellem landsdelene - før broen gjorde Sjælland fast til resten af landet.

Torsdag var der ikke mange måger i luften. Mon ikke de ligger på æg i øjeblikket? Så der blev altså plads til en  enlig svale - eller to - på Marys bagklap.

Ingen kommentarer: