søndag den 3. juni 2012

Alfa-hanner

Pladsen er truet...

Status quo er genoprettet - og
Adam henvist til Dinas TV-stol.
Alfa-hannen er den førende han i flokken - og der skal ikke herske tvivl om, at her i huset er jeg alfa-hannen. Det er nemlig ikke så svært, når man er den eneste mand i huset.

Men i den forløbne uge har vi haft besøg af Dinas barnebarn Adam - og det gjorde mig pinlig bevidst om, at pladsen som alfa-han kun er til låns - og at den skal forsvares, når de unge hanner kommer i nærheden.

Helt konkret betyder min alfa-stilling, at jeg selvfølgelig sidder i husets bedste (og ældste) TV-stol med det mest slidte fåreskind som tæppe. Som et symbol på magten har jeg fjernbetjeningen som et andet scepter - og kan dermed bestemme, hvad der skal ses.

Men næppe var unge Adam kommet ind i huset, før han med største selvfølgelighed besteg mandens TV-stol og skubbede fåreskindet på gulvet, idet han fandt det temmelig ulækkert og kløende. Med samme selvfølgelighed bestemte han, at fjernsynet naturligvis skulle være indstillet på DR-Ramasjang.

En sådan opsætsighed og biden alfa-hannen i haserne kan naturligvis ikke gå upåagtet hen - og indtil videre har jeg da beholdt min alfa-status. Men det var et varsel om, at titlen har man kun til låns - og en dag er det forbi.

Men efter den lille magtkamp, fandt den små Adam sig dog til rette i Dinas TV-stol - og under resten af opholdet her på Øland hyggede den lille gut sig rigtigt, mens Ramasjang gled over skærmen...

Ingen kommentarer: