mandag den 28. maj 2012

Middag i det fri II

Pinse i det sønderjyske

Den lille familie på terrassen.
Pinselørdag var jeg til familiefest i Haderslev for at fejre, at fætter Niels er gået på efterløn. Også denne begivenhed var begunstiget af et ualmindelig flot senmaj-vejr.

Vi lod vandcyklerne stå.
Frokosten stod på en platte med blandt andet sønderjysk spegepølse på Haderslevs fine Hotel Harmonien. Bagefter blev der tid til en slentretur i den smukke, gamle by, der stammer fra 1200-tallet. Haderslev byder på mange fine middelalderhuse, der er mere eller mindre nænsomt restaureret - og akkurat som andre større byer et utal af cafeer med fortovsservering.

Vi dvælede lidt ved statuen med Peter Hjort Lorenzen, der i 1800-tallet var en stædig fortaler for de dansksprogedes rettigheder. Sådan en mand kunne vi godt bruge i dag, hvor det danske sprog er voldsomt angloficeret - og de færreste danskere evner elementær dansk grammatik. Der blev også tid til et kig ind i Haderslev domkirke, men vejret taget i betragtning var det nu nok en hurtig travetur rundt om søen i Haderslev Dampark, der var eftermiddagens højdepunkt.

Her kan man blandt andet leje vandcykler - men det afstod vi nu fra. Da vi i familien alle er umådeligt haveinteresserede, blev det til mange diskussioner om damparkens mange planter - og især de store rhododendron-planter aftvang megen respekt netop nu, hvor de blomstrer.

Havetosser eller turister?
Efter en kold øl og eftermiddags-kaffe hos fætteren gik turen videre til den camping-hytte, som min søster og jeg havde lejet ved Haderslev Dam. Vi har boet der før, så det var et gensyn. Vi vidste også, at hytten har en fin balkon-terrasse, som egnede sig til en gang aftensmad i det fri.

Her stod menuen på mexicanske frikadeller med mexicansk rødvin samt svalende Riesling og afgiftsfrit øl fra min tur over "æ græns" om morgenen. Det blev sent, inden vi gik i seng. Desværre ikke sent nok til at se pinsesolen danse over Haderslev Dam, hvad der ellers skulle være et lokalt tilløbsstykke. Lige inden jeg tørnede ind - som sidste mand - nåede jeg til gengæld lige at høre en enkelt nattergal-trille i det fjerne. Så er det sommer...

Ingen kommentarer: