mandag den 21. maj 2012

Giftelystne øboere

Travlhed foran alteret

Bryllupskagen skæres for.
Her i Østerby er vi cirka 125 indbyggere ifølge Jammerbugt kommunes statistikker. Og rent statistisk burde der ikke forekomme to bryllupper på samme dag inden for en radius på få hundrede meter i sådan en lille landsby. Men det var ikke desto mindre tilfældet lørdag. 

Vejret kunne godt have været bedre, mens den lokale præst nærmest på samlebånd smedede øboere sammen i den idylliske Oxholm kirke - men ellers var det en dag fuld af landsbyidyl, nyudsprungne bøgetræer, blafrende Dannebrogs-flag, karetkørsel og hvad der ellers hører til sådan en dag på landet.

Det ene af bryllupperne var hos landsbysmeden - og da han er medlem af Øland Sildelaug, havde lauget selvfølgelig velvilligt sagt ja til at stå for cateringen. Desværre var der lidt mandefald på grund af sygdom, så dagen blev lidt mere travl, end jeg havde regnet med, da jeg sagde ja til at give en hjælpende hånd.

Heldigvis har vi en vis rutine i køkkenarbejdet, så de 70  gæster mærkede intet - men der skulle da knokles. Menuen bød på lidt portionsanrettet kyllingesalat, en buffet med oksefilet, flæskesteg og fyldt kalkun samt is og frugtsalat til dessert. På toppen af det hele selvfølgelig den traditionelle bryllupskage i fem etager.

Især hovedretten bød på store udfordringer for Deres ydmyge blogger. Det kræver en lille smule snilde at tilberede fire kalkuner, to store flæskestege og to endnu større oksefiletter på fire timer i kun to ovne. Oven i købet var der lidt problemer med strømmen, selv om vi havde trukket kabler til naboen - men alt gik stort set efter planen.

Bryllupskagen havde brudgommen selv lavet. Smeden hedder nemlig Bager til efternavn - og han lever godt op til det navn. Efter middagen var der dans til de lyse timer - og jeg tog en tjans som bartender, så ærlig talt var jeg godt brugt, da jeg i den gryende morgensol vendte hjem til det lille hus på Øland.

Men sådan skal det være. Vi skal hjælpe hinanden - det er derfor vi har fået to hænder.

Ingen kommentarer: