mandag den 16. april 2012

Samfundstjeneste

Her på Øland hjælper vi hinanden - for der er såmænd ikke så mange andre til det.
Det er lokal god tone - og sådan skal det være mennesker imellem. Det var også anledningen til, at Øland Sildelaug rykkede ud søndag ved frokosttide - og gav en hånd med, da den lokale golfklub holdt den såkaldte "Golfens dag".
Der er stort set ikke den gode sag og den forening i Danmark, som ikke har sin egen dag - og her var det altså golfklubben, der inviterede til åbent hus, et par prøveslag og så et gedigent sildebord komponeret af sildelauget. Man kan vel sige, at golfens dag også var sildens dag - og så slå et slag for det.
Sildene var forberedt i forvejen - og det var "jenne gode sager" - pyntesyge, marinerede sild med æg fra fritgående høns på møddingen, tomatsild pyntet med "Sønder Økse-kål" (ramsløg) og så selvfølgelig sildelaugets klassiker - den marinerede stegte sild.
Det tog en god times tid at anrette et godt sildebord for køllesvingerne - og bagefter var der tid til en smøg og en fyraftens i den skarpe fårårssol. Det er forresten det lidt af en sjældenhed med et billede af nogle af laugsbrødrene udendørs. Som regel foregår laugets aktiviteter jo indendørs i køkkenet. Som det ses, havde oldermanden forresten medbragt tyendet i dagens anledning.

Ingen kommentarer: