søndag den 25. marts 2012

Spejdernes Lejr 2012

Sommerens store begivenhed bliver helt sikkert Spejdernes Lejr 2012 ved Holstebro i slutningen af juli.
Det er første gang siden jamboreen på Ermelunden i 1924, at de fem danske spejderkorps går sammen om et lejrarrangement - og det bliver kæmpestort. Cirka 35.000 deltagere ser det ud til i øjeblikket.
Alene til at sikre, at deltagerne får noget at spise hver dag, kræver det 600 hjælpere, som tager sig af alt fra den helt basale udlevering af råvarer til lejrdeltagerne og til fine gourmet-restauranter for nogle af de voksne hjælpere og ledere, som under lejren trænger til en lille pause fra lejrbålets gryder.
Indtil nu er arbejdet foregået i arbejdsgrupper og på nettet, men lørdag var forplejningsgruppen for første gang til et samlet møde. Det foregik i Fredericia - og det var en god dag, hvor jeg da også mødte en del kendte ansigter fra tidligere lejre i Det Danske Spejderkorps.
Jeg deltog i mødet på vegne af en flok gildebrødre fra Nuuk, som har sagt ja til at være med til at bemande en af lejrens mange cafeer, hvor der vil være mulighed for at få en hurtig kop kaffe og måske en internet-forbindelse.
Nu begynder alle de løse ideer at tage form - og der er kun fire måneder til lejren løber af stabelen. Men det er jo netop det, som gør, at jeg altid har holdt af spejderbevægelsen - her er intet umuligt og her kan alt lade sig gøre på grund af en målrettethed og et engagement, man godt kunne ønske sig ude i resten af samfundet en gang i mellem. Du kan læse mere om Spejdernes Lejr her - og så vender jeg helt sikkert tilbage til lejren her på bloggen...

Ingen kommentarer: