fredag den 10. februar 2012

Rettidig omhu

Rettidig omhu er et godt og sundt princip, som på et lille århundrede har drevet Mærsk-koncernen frem til at være en af verdens største virksomheder. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi også her på Øland går ind for rettidig omhu.
Derfor er det med stor beskæmmelse, at jeg må indrømme, at den altså lige svigtede i år.
Normalt skal regnvandstønderne jo tømmes for vand inden vinteren, men eftersom vinteren helt frem til midten af januar jo var af en noget teoretisk karakter, har jeg altså ikke fået tømt tønderne.
Det straffes nu. Et par enkelte frostgrader havde ikke gjort så meget, men to uger med hård frost er altså et problem. For nu er regnvandstønderne dybtfrosne - og vandet er ikke til at få ud.
Indtil videre er der imidlertid ikke noget, der tyder på frostsprængninger. Heldigvis vælger isen jo den letteste vej ud af tønden - og i det aktuelle tilfælde er det altså sket ved simpelthen at lette låget på tønderne.
Det ser egentlig meget sjovt ud - og nu håber jeg så bare, at tappehanerne holder til trykket. For det er nu nok hanerne, som er kædens svage led. Det spørgsmål vil blive besvaret, når vi en gang igen får plusgrader af betydning. Isterningen er så stor, at det i hvert fald ikke kan gøre det med de par plusgrader, som meteorologerne lover på søndag.

1 kommentar:

disko13 sagde ...

Har du prøvet med en dypkoger?
Jeg fremstillede en til min havedam engang, en dag tændte jeg den og glemte den så.
Det var frostvejr, da den begyndte at dampe, dammen, fik jeg slukket.
Fiskene overlevede.