lørdag den 7. januar 2012

Da manden gik i kloster














Helligtrekongers aften var det tid til den traditionelle nytårsgildehal - nytårskur om man vil - i 8. Sct. Georgs Gilde i Aalborg. Og traditionen tro var Aalborgs gamle kloster fra 1500-tallet den smukke og stemningsfyldte kulisse for begivenheden.
Normalt gider jeg ikke slæbe kameraet med til festlige lejligheder, men da det ikke er så tit, at jeg går i kloster, havde jeg det alligevel med fredag aften. Begivenheden foregår i klosterkælderen og refektoriet, der virkelig byder på mange gode fotomuligheder - ikke mindst kælderens spændende kalkmalerier, der var overmalet i de første 300 år efter reformationen, men som nu kan ses i al deres pragt.
Jeg tog en stribe billeder og lader dem tale for sig selv. Til sidst et enkelt billede af manden selv i festskrud. Som det ses, er jakken blevet rigelig stor - det synlige bevis på at jeg har tabt mig en del det seneste års tid. Storhed står for fald - og selv en gudsfornægter som undertegnede går i kloster. Ak ja...




1 kommentar:

Lyngby sagde ...

Hej Jesper. Var selv en tur omkring klosteret i december sammen med familien - har aldrig været der - en smuk lille oase midt i byen. Og som du skriver, meget fotogen. Desværre havde jeg ikke mit kamera med - så det bliver næste gang.