søndag den 4. december 2011

Portræt

Det er ingen kunst at tage gode billeder - for i virkeligheden er det et spørgsmål om godt håndværk og en lille smule held.
Heldet lader jeg Vorherre om - og så er det jo ellers bare med at komme i gang med håndværket. Det består selvfølgelig i at kende de helt basale regler for, hvordan lys opfører sig i et kamera, men det består nu også i at kende sit udstyr på rygraden.
Det kan man blandt andet lære ved at tage en hel stribe billeder af det samme motiv ved forskellige indstillinger. Derefter kan man sammenligne billederne og se, hvad der teknisk set giver det bedste resultat.
Forleden fik jeg min Speedlite 580 EXII (den indforståede læser ved, at det er en blitz) tilbage fra reparation - og i den forbindelse skulle jeg da lige tjekke, at den opførte sig normalt. Jeg tog derfor en hel stribe fotos af Dina. Det er som regel hende, der skal holde for, når den slags kommer over mig, og bagefter satte jeg mig til at kigge på billederne på pc'en. Og nu er det så, at vi kommer til Vorherres afdeling: For ikke alene var flere af billederne teknisk set temmelig gode, men heldet havde sandelig også været med mig, og jeg havde begået et ualmindeligt smukt foto af Hjemmestyret.
Det kan jeg naturligvis ikke lade være med at dele med bloggens læsere.

Ingen kommentarer: