mandag den 5. december 2011

Den første sne

Så kom den endelig - sæsonens første sne. Ganske vist ikke i overvældende mængder, men dog sne - rigtig vaskeægte sne, som forresten bestemt ikke tåler vask.
Temperaturen lå lige omkring frysepunktet, da dagen lysnede - og afslørede, at der i nattens løb havde været både frost og et ganske let snefald over det ganske land.
Det var jeg forresten ikke i tvivl om - for Nordjyllands Radio formeligt jublede over sneen og det glatte føre allerede fra tidligt på morgenen - umiddelbart efter at Hans Otto Bisgård i dagens naturkalender havde fortalt om blishønsene, hvor de danske eksemplarer netop i disse dage får selskab af deres baltiske artsfæller, som tilbringer vinteren her i landet.
Det er i øvrigt sent på året, at den første sne er faldet. Efteråret har jo generelt været temmelig lunt - og i hvert fald krokusserne har allerede stukket toppen op af jorden. Enkelte steder er også påskeliljerne begyndt at spire - men mon ikke de går i hi nu. For det er altså lige tidligt nok, og det vil sikkert være det bedste for alle, hvis de lige tøver en kende - og venter et par måneder til det rigtige forår går i gang. I mellemtiden kan vi andre jo så glæde os over, at der nu kun er godt to uger til vintersolhverv - og det igen begynder at gå mod lysere tider.


Ingen kommentarer: