lørdag den 19. november 2011

Røget sild















Så er husets første produktion af røget sild færdig - og man kan da ikke sige andet, end at de ser lækre ud.
Desværre - når sandheden nu skal frem - var de lidt mislykkede, da de var blevet rigeligt salte.
Miseren skyldes, at før man røger, skal kødet saltes. Det er vigtigt, specielt ved varmrøgning, for at få vandet ud af kødet, så det ikke bliver kogt - men netop røget.
Jeg plejer at salte sådan lidt på øjemålet - baseret på mine erfaringer fra ikke mindst højskoletiden i Norge, hvor vi røgede masser af fisk. Men denne her gang snød øjemålet mig altså - og det er selvfølgelig lidt træls. Men så kan jeg jo lære det - og så er det ellers med at komme op på hesten igen og videre.
Jeg regner med i den kommende uge at køre en gang laks - og mon så ikke, at der bliver tid til en ny omgang sild, inden mødet i Øland Sildelaug næste fredag?

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg tror på en kommende succes - selv er de for mig yt, men min Rimkoger vil helt sikkert gerne med på en prøvesmager :-D

Jesper Hansen sagde ...

Rimkogeren skal da være velkommen...