onsdag den 14. september 2011

Valgflæsk II

Jeg forsøgte virkelig - ved Gud, jeg forsøgte. Men efter få minutter slukkede jeg for den afsluttende debat på TV2-Nord inden folketingsvalget.
Det stod lynende hurtigt klart, at skellet mellem almindelige mennesker og politikerne bare bliver større og større. Det er som om, politikerne befinder sig på en øde ø, hvor man ikke kan råbe dem op. Sjældent har jeg hørt så meget vrøvl på få minutter.
Påstand 1: Nordjylland har brug for højtuddannet arbejdskraft
- Sludder og vrøvl. Nordjylland har brug for folk, som gider arbejde - ikke eksamensbeviser.
Påstand 2: Folk vil ikke flytte til Nordjylland, når der ikke er ordentlige daginstitutioner og kulturtilbud.
- Sludder og vrøvl. Folk flytter derhen, hvor skatten er lavest. Og hvad skal vi forresten med højtuddannede mennesker, som ikke en gang kan finde ud af at passe deres børn selv. Det tyder ikke ligefrem på stor begavelse. Dengang jeg var barn, var der ingen børnehaver - og det er jeg glad for. Nordjylland er bedst tjent med folk, som kan klare sig selv og ikke er afhængig af skatteyderbetalt, offentlig service.
Påstand 3: Der er brug for flere støtteordninger til iværksættere.
- Sludder og vrøvl. Iværksættere har ikke brug for støtte. De har brug for at være i fred for offentlige sagsbehandlere, skattevæsen og forstå-sig-påere, der alle skal gøre tingene mere komplicerede end de er.
Påstand 4: Nordjyske virksomheder skal satse på miljø, økologi og kvalitet.
- Sludder og vrøvl. Nordjyske virksomheder skal satse på at tjene penge. Her er miljø og kvalitet en mulighed, men næppe løsningen for alle. Al den begejstring for økologi er bare et modefænomen. Al forretning handler om at levere det, som markedet ønsker til den rigtige pris. Sværere er det ikke.
Påstand 5: Folk flytter fra landsdelen, hvis Vattenfall placerer et CO2-lager her.
- Sludder og vrøvl. Personligt er jeg da fuldstændig ligeglad, og for min skyld må de pumpe undergrunden fuld af CO2 her på Nørremarksvej. Bare Vattenfall betaler og overholder sikkerhedsbestemmelserne.
Hele debatten var i de få minutter, jeg orkede at se, præget af en flok politikere, der alle fra højre til venstre var overbevist om, at det hjælper, hvis det offentlige gør noget. Det er det, som er så håbløst - for det, som de fleste af os stille håber på, er, at det offentlige ikke gør noget som helst - og bare lader os være i fred.
Hvis så endda det bare hjalp at lade være med at stemme... Men det får vi nok heller ikke fred af.

Jesper

Ingen kommentarer: