mandag den 12. september 2011

Guttetur

Weekenden er er blevet tilbragt sammen med nogle af de voksne spejderdrenge fra Aalborg på en herlig guttetur, hvor konerne dog var inviteret med til at følge og bære.
Målet for ekspeditionen var Rønnes Hotel i Slettestrand, der er berømt viden omkring i det nordjyske for dets festlige, folkelige og fornøjelige weekendophold med kagebord lørdag eftermiddag og en bugnende fiskebuffet og efterfølgende dans om aftenen.
Vi indledte turen lørdag lige over middag med en lille uformel generalforsamling på parkeringspladsen ved Lerup Kirke. Gamle spejdere drikker jo gerne Gammel Dansk og lignende livseleksirer i det fri. Og da vi således havde fået stemmebåndene og de gamle led smurt, stod den på en frisk vandretur gennem Fosdalen, som er noget af mest betagende stykke natur her i det Han Herredske.
Fosdalen er sammen med den nærliggende Langdalen smeltevandskløfter i den 60 meter høje kystskrænt Lien, som for 5000 år siden udgjorde Han Herreds kant mod Vesterhavet. Siden har landet hævet sig og givet plads til et stort fladt forland med blandt andet Slettestrand, men det er en hel anden historie. Under alle omstændigheder er turen gennem Fosdalen en betagende oplevelse.
Det er et fugtigt miljø, og der er godt med pløre. På grund af kløftens høje skrænter kommer der ikke meget lys ned i bunden af fosdalen, så vegetationen er frodig og temmelig unik, fortrinsvis bregner og lignende. Alt i alt er turen - i hvert fald her i sensommeren, hvor vi også var påvirket af en trykkende varm og fugtig tordenluft - noget af det nærmeste, man kan komme en jungletur her i landet.
Således beriget med lidt frisk natur i næserne var vi beredte til senere på eftermiddagen at gå ombord i Rønnes kæmpemæssige kagebord efterfulgt af endnu en generalforsamling på stranden med Vesterhavets bølger som en dejlig baggrund.
Turen sluttede søndag formiddag efter morgenbordet. Hjemme ventede divanen, for det var ærlig talt ikke blevet til så mange timers søvn om natten. Det er jo svært at sove, når det tordner og lyner udenfor!

Jesper

Ingen kommentarer: