torsdag den 15. september 2011

De første resultater

Nu er det jo ikke bare sten, som kommer op af jorden, sådan som jeg ellers kunne fortælle i forrige artikel.
Netop nu i disse dage ser vi tydeligt resultatet af de seneste par års arbejde med haven.
Sidste år fik jeg nogle hindbærbuske foræret af Carina nede i Lundby Krat. De giver nu de allerførste bær - og det ser virkelig flot ud. Bærrene er dejligt store, søde og velsmagende. Men det allerbedste er næsten, at det er en sen sort, så hindbærrene er dejligt fri for de orm og larver, der ellers kan være lidt af en prøvelse i hindbær.
I år bliver det ikke til så forfærdeligt mange bær, men buskene skyder godt - og jeg vil tippe på noget, der ligner en fordobling til næste år - og hvis den udvikling holder, bliver det fantastisk i løbet af et par år.
Også æbletræerne, som vi plantede som noget af det allerførste i 2009, giver frugt i år. I øjeblikket snupper vi et par æbler hver dag fra dette træ, som er af sorten rød ananas. Det er et dejligt frisk og syrligt æble, som vi godt kan lide. Faktisk giver træet lidt for mange æbler i år i forhold til træets alder og spinkle grene, så det har været nødvendigt at udstyre træet med krykker.
Om et par uger kommer så Ingrid Marie-æblerne. Også dette træ bærer fint, men dog ikke så flot som den røde ananas.
I 2009 plantede vi også et par pæretræer. De er endnu ikke blevet så store, at de bærer frugt, men der var blomster i det ene af dem, så mon ikke der også bliver pærer til næste år?

Jesper

Ingen kommentarer: