søndag den 21. august 2011

Dinas blomster

Fruen i huset har - sin grønlandske baggrund taget i betragtning - altså et ualmindeligt godt tag på havens sommerblomster - og det nyder vi rigtig godt af nu, hvor sommeren går på hæld i et sandt blomsterflor.
Det begyndte i det små, da vi i sin flyttede fra Grønland til Norge. Med i bagagen var der blandt andet nogle tagetes-frø, som hun havde fået fra sin søster i Børglum.
De blev i sommeren 2007 sået og plantet i den lille have i Straumsbukta - og siden er det gået slag i slag. I 2008 ganske vist suppleret med lidt norske købefrø, men siden har hun været selvforsynende med frø fra den lille gule blomst, som spirer villigt allerede tidligt på året. Og altså i år har vi faktisk tagetes på stort set hver eneste ledig stykke jord i haven. Det er en af de få gratis glæder, man har i livet.
Sidste år fik hun også et par begonier foræret af min mor. Også dem har hun en heldig hånd med, selv om jeg godtnok havde mit hyr med at forklare hende, at de altså havde godt af en vinterpause på værkstedet - beskyttet mod frost og i mørke. For hun havde ellers fundet ud af, at begonierne blev ved med at blomstre langt ud på efteråret, hvis man tager dem ind i stuen.
Men hun har nu sandet, at pausen var god - og vore begonier, som nu er blevet suppleret med et nogle stykker fra gartneren i Brovst, står flot i krukker på terrassen.

Jesper

Ingen kommentarer: