torsdag den 11. august 2011

Det store mirabelle-eventyr

Der har godtnok været gang i saftkogeren i dag.
Tidligt i morges stod jeg op, nød den flotte solopgang over engene ned mod Gjøl Bredning - og glædede mig over at bo nord for fjorden, for på sydsiden var det regnvejr.
Det var tidligt - før hvepsene fik sko på, så at sige, så det var også tidspunktet at få plukket nogle mirabeller.
Træerne i baghaven var efterhånden tæt på at knække grenene - så overhængt var de med dejlige store og saftfyldte Magda Jensen-mirabeller.
Det var nemt at plukke. Bare lade hånden glide ned ad grenene - og så holde spanden under. På en god times tid lykkedes det mig at samle 60 kilo - og der er faktisk flere, hvor de kommer fra!
Sådan løseligt anslået, giver et kilo mirabeller en halv liter saft, så mens Dina fyrede op under sagtkogeren, måtte jeg en tur til Brovst for at skaffe en ordentlig portion flydende sødemiddel. Efter at Dina har fået sukkersyge, er det jo udelukket at bruge sukker. Det lykkedes mig at prutte mig frem til en god pris - faktisk ryddede jeg Faktas lager - så nu har vi i hvert fald sødemiddel til resten af året, også selv om vi lige skal have lavet 30 liter saft.
Nu er det jo halvdelen af fornøjelsen for undertegnede at lave etiketter til flaskerne, så mens Dina svedte ved gryderne, tog jeg en tur på computeren.
I skrivende stund er vi godt og vel halvvejs. Endnu resterer en murerspand fyldt med bær - og skulle vi få lyst til at fortsætte, når den er færdig, er der som sagt flere bær på træerne, men så skal stigen altså også i brug.
Endnu en god dag på Øland.

Jesper

Ingen kommentarer: