tirsdag den 19. juli 2011

Gærdesanger

Dette billede af en fjeldrebis med bær er ikke særlig interessant, hvis altså ikke det lige var fordi, at der i baggrunden sidder en gærdesanger.
Og den eneste grund til, at jeg finder gærdesangeren interessant, er den banale kendsgerning, at jeg aldrig før har set den lille sanger. Som der står på DOF's hjemmeside: "Gærdesangeren er en lille gråbrun fugl, der lever meget skjult."
Ja, det tror jeg, for med cirka 100.000 ynglende par i Danmark skulle jeg ellers mene, at jeg har haft alle muligheder for at se den i mine godt 50 leveår. Men nej, jeg har aldrig set den før - og det er jo en nok så god grund til at bringe et billede af den - hvor den ligesom i virkeligheden er godt skjult.
Gærdesangeren lever blandt andet i hække - og at jeg nu har opdaget den, tyder på, at jeg måske har et par i hækken ud mod vejen. I hvert fald vil jeg i de kommende dage prøve at holde lidt øje med hækken for at se, om ikke jeg skulle kunne lave et bedre billede.
Det med at leve i det skjulte, har gærdesangeren til fælles med de fleste andre sangere. Jeg har hørt både løvsanger og gransanger i haven, men løvsangeren har jeg faktisk heller aldrig set rigtigt. Til gengæld fik jeg både sidste år og her i foråret et glimt af gransangeren - omend det aldrig er blevet til et foto.
Alle fuglene i sangerfamilien har et ganske anonymt udseende, men til gengæld meget karakteristiske sangmønstre - så det er jo nok ikke helt tilfældigt, at man ofte hører dem frem for at se dem.

Jesper

Ingen kommentarer: