onsdag den 22. juni 2011

Pilluaritsi

Tirsdag var jo årets længste dag, solens kulmination på den nordlige halvkugle, sommer-solhverv - og dermed også Grønlands nationaldag.
Desværre havde jeg lidt småtravlt på denne ellers lidt forblæste dag - og i modsætning til tidligere tider havde jeg ikke mulighed for at bruge hele dagen på at fejre solens højdepunkt.
Men ud på eftermiddagen nåede jeg da lige forbi Det Grønlandske Hus i Aalborg, hvor cirka 300 herboende grønlændere og venner af den store ø hele dagen fejrede den grønlandske kultur.
Det blev som altid en dejlig oplevelse, hvor jeg blev godt modtaget med det traditionelle "pilluarit" - tillykke med nationaldagen.
Nu var det jo ud på eftermiddagen, så den traditionelle fejring i nationaldragt og det stiveste puds var overstået - og folk var igen trukket i "civil" - også Ikinngutigiit-koret, der som sædvanlig stod for underholdningen på denne højtidelige dag. (Sammenlign eventuelt med billederne fra sidste år). Den grønlandske korsang griber mig altid voldsomt, men da der i den civile udgave ikke var så meget for øjet, blev der tid til at se sig omkring i forsamlingen.
Og jeg må indrømme, at jeg var fuldstændig solgt til en lille grønlandsk, pelshætteklædt skønhed, der godtnok havde det lidt svært ved at koncentrere sig om korsang og kaffemik, men som ellers nok kunne holde sig selv beskæftiget med mors sko og en sodavand.
Pilluarit!

Jesper

Ingen kommentarer: