søndag den 26. juni 2011

Karlekammer-humor

Livet på Øland passerede bogstaveligt talt revy, da Øland Beboerlaug lørdag aften havde inviteret til den årlige grisefest.
For et fast indslag i festen er nemlig Ølands-revyen,hvor store og små begivenheder bliver spiddet og kommenteret - og i tillæg får folkene bag revyen lov til at demonstrere en udsøgt sans for frivol, fræk folkelighed - kort sagt festligt og fornøjeligt.

Revyen kører efter en forholdsvis fast formel, som gør, at der er plads til helt aktuelle begivenheder og improvisation - og simpel genkendelighed er en del af denne succes-formel. Sommerens nok største bifald gik til en sketch om et tupperware-party, der udartede sig - og så selvfølgelig en lille sørgmunter sang om hele egnens lille Holger, der forsvandt og dukkede op igen.
Men ellers var det gennemgående offer for løjerne Øland Karlekammerkor - og det skulle vise sig, at det var helt bevidst. For samme udmærkede kor løb nemlig med årets revy-pris - for at medvirke til at gøre Øland kendt. Det var altsammen positivt ment - for enten får man prisen for at have dummet sig helt op i skammekrogen eller også for det modsatte. Begrundelsen var helt klart det sidste, selv om revyfolkene undervejs havde antydet, at koret måske har et lidt uafklaret forhold til at synge rent og i takt.
Det var en stolt Peter Thuesen, der på vegne af Øland Karlekammerkor kunne modtage pokalen, som kun er til låns - og som næste år går videre til nogle andre øboere, der har gjort sig bemærket.
Det var forresten med en vis tilfredshed, at jeg kunne konstatere, at Deres blogger ikke var nævnt i revyen. Det tyder trods alt på, at man ikke har dummet sig nævneværdigt i det forløbne år.

Jesper

Red. anm. 26. juni 2013: Billede 2 er sløret -- rent undtagelsesvist. Det er sket efter ønske fra den medvirkende skuespiller, der frygter, at billedet kan skade hans civile karriere.

Ingen kommentarer: