torsdag den 30. juni 2011

Grå stær

Grå stær er en ganske almindelig aldersbetinget øjensygdom i Danmark - og hvert år opereres cirka 40.000 danskere for sygdommen.
Stæren udvikler sig gradvist med et gråt slør, der glider ned foran synet - og det kan blive ganske irriterende, blandt andet fordi det ødelægger nattesynet og spreder stærke lyskilder, så man let bliver blændet af sol og modkørende bilister.
For halvandet år siden blev jeg opereret på mit højre øje. Det er en ganske enkel operation, som udføres ambulant, hvor kirurgen fjerner den ødelagte linse i øjet og erstatter den med en kunstig plastiklinse.
I dag er turen så kommet til mit venstre øje, der de seneste måneder er blevet gradvist formørket. Ved en undersøgelse sidste uge viste det sig, at jeg havde under 50 procent af synet tilbage på øjet - så der er ikke noget at sige til, at jeg glæder mig. For jeg er ærlig talt ved at være helt skæv i hovedet af kun at bruge det ene øje.
Jeg har som sagt prøvet det før - og hvis ellers alt går efter planen, kan jeg i morgen tidlig fjerne klappen for øjet - og se så klart som et lille barn. Det glæder jeg mig til.
Hvis man ikke lider af grå stær, kan det selvfølgelig være svært at forestille sig problemet. Men med de to billeder af en stær fra foderbrættet i vinter har jeg forsøgt at illustrere, hvordan det virker.

Jesper

1 kommentar:

Margot sagde ...

Jeg håper det blir en stor sukses. Fra stær til ørn-øje!