tirsdag den 31. maj 2011

Nattergalen

Mandag aften havde vi årets første aften, som mindede bare lidt om en rigtig sommeraften. Det var forholdsvist lunt - og nætterne er jo ganske lyse her små tre uger før sankthans.
Jeg havde haft et mindre gæstebud - og da gæsterne var kørt kort før midnat, var det tid til at få fødderne op og tage en slapper. Selvfølgelig ude på terrassen med en stor trøje om skulderen og et stille glas vin i hånden.
Og da skete det - som jeg aldrig har oplevet før, mens jeg har boet her - ude i det fjerne: Nattergalen sang.
Jeg har selvfølgelig hørt det før, men lige nu var det en helt speciel oplevelse. For den her nattergalesang var en rigtig solo-optræden. Der var absolut ingen andre fugle, der blandede sig i sangen her i midnatstimen. Og selv om det jo var mørkt, og selv om det var i det fjerne: Jo, den var god nok. Så højt og så karakteristisk kan kun en nattergal synge. Efter retningen at dømme sad denne lille, sagnomspundne og fortryllende sanger et sted ovre ved golfbanen.
Jeg har ikke mulighed for at gengive denne dejlige oplevelse med andet end ord - men har du lyst til at høre nattergalen, kan den blandt andet høres på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside.

Jesper

Ingen kommentarer: