lørdag den 28. maj 2011

Kold rock

Det var ærlig talt en træls omgang, da vi fredag aften var til "Herregårds-rock" på Bratskov i Brovst.
Det havde regnet en stor del af dagen, og da det blev aften, kom der en kold, kold vind ind fra havet og gjorde koncerten til en oplevelse af arktiske dimensioner.
Lars Liholt Band, som var hovednavnet, er jo dygtigt markedsført som "De lyse nætters orkester" - og det var da også drømmen om en dejlig sommeraften under bøgen, som var baggrunden for, at vi allerede ved juletid købte billetter til koncerten. Trangen til netop sådan en oplevelse var stor - ikke mindst fordi jeg i mine mange år i Grønland og Norge ikke har haft denne mulighed.
Men når det så er sagt, skal det med, at Lars Lilholt bakket op af band og Copenhagen Drummers gjorde et godt og professionelt job, så man helt glemte kulden. Personligt havde jeg dog gerne været fri for meget af Lilholts pludren mellem numrene - men han leverede varen lige fra Ophelia til Kald det kærlighed. Det var OK.
Copenhagen Drummers er forresten et lidt underligt fænomen - og trommedrengenes tattoo-stil havde nok ikke holdt, hvis de havde optrådt alene. Men som en effektfuld backing til Lilholt virkede det faktisk ganske godt - og var med til at banke de enkle Lilholt-sange helt ned i benene.
Før Lilholt spillede Big Fat Snake på afbud fra Shubidua. Jeg kender ikke rigtigt orkestret, som vistnok er et meget populært festivalband - og det var i hvert fald et dårligt bytte. Big Fat Snake virkede musikalsk temmelig ambitiøst og har slet ikke Shubiduas brede, folkelige appeal - og den går ikke, når det er koldt. Så først hen mod slutningen, hvor de erkendte problemet og begyndte at spille Shubidua-sange, kom der gang i koncerten. Men da var der gået alt for lang tid - og det kom aldrig rigtigt til at virke.
Efter Lars Lilholt stod der Susi og Leo på plakaten. Dette mærkelige fænomen plejer nok at få musikken ud over scenekanten, ved jeg fra mine aftener i Skagen, men vi droppede alligevel de to lokale skønheder, kørte hjem og tændte op i brændeovnen. Det var tiltrængt!

Jesper

Ingen kommentarer: