lørdag den 14. maj 2011

Hyp, alle mine kartofler

Fredag var lidt af en festdag. For nu er de første kartofler kommet så godt i vej, at det var på tide at hyppe dem.
Det er sådan en god dag, som bringer tidender om snarlige nye kartofler af egen avl, om sommer og sol og dejlige grill-aftener på terrassen - det er et sikkert tegn på lyse tider og ikke mindst lyse nætter.
Indtil videre er det ganske vist kun to rækker, det drejer sig om - og de kom i jorden allerede den 25. april. De ligger i et lille stykke jord, som skal bruges til at udvide jordbærbeddet med til efteråret. Men der er jo ingen grund til at lade jorden ligge uden at bruge den, så jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne sætte lidt tidlige kartofler her. Den ene ende af beddet har jeg dækket med plastik - og det er da også her, at der især har været så god vækst i kartoflerne, at de i den forløbne uge har stukket toppen op over jorden i en sådan grad, at det var nødvendigt at finde roejernet frem og sige: - Hyp, alle mine kartofler!
Men forresten har jeg da også opdaget de første par grønne spirer i det store kartoffelstykke, så i løbet af et par dage må jeg også i gang med roejernet der.
Men ellers er der godt gang i den derude - selv om vi den seneste uge har sukket efter regn. Krokus, påskeliljer og tulipaner er efterhånden visnet ned, så Dina har nu plantet de første tagetes og margueriter i beddet foran huset. Margueriterne er indkøbte, så de står allerede i blomst, men om føje tid kommer tagetes'ene, som er af Dinas egen avl, også til.
Det er også en fornøjelse at se æbletræerne, som vi plantede i efteråret 2009. De har blomstret i fuldt flor i år og varsler pænt med æbler til sensommeren. Vi har to sorter - rød ananas og (på billedet) Ingrid Marie. Vi har også et par pæretræer, og her har det ene blomstret let, mens det andet tilsyneladende døjer med sygdom - og ikke har sat blomster i år. Men det gror godt, og jeg er sikker på, at det nok skal komme i løbet af et par år.
I den forløbne uge er fuglehegnet også blevet suppleret med et par paradisæble-træer, som jeg blev foræret. Så til næste år ser jeg frem til, at også paradisæblerne vil give deres bidrag til forårets blomsterflor - og hvem ved: Måske senere et glas paradisæble-gele eller -bjesk?

Jesper

P.s.: Det er et par dage siden, at Dovregubben sidst er blevet opdateret. Det beklager jeg. Årsagen er tekniske problemer hos Google, som har medført ustabil drift af blog-editoren.

Ingen kommentarer: