lørdag den 21. maj 2011

Hjortens spring

Fredag aften løb vi tilfældigvis over et rådyr, da vi smuttede ned forbi dæmningen på aftensturen.
Rådyret gik og hyggede sig på en mark mellem masser af fuldmodne mælkebøtter - og tog ikke den store notits af, at der på "bjergvejen" holdt adskillige bilister, som nød synet.
Men pludselig gik det op for råen, at den var eksponeret - opdaget. Og så ville man nok forvente, at den ville tage flugten væk fra de nysgerrige bilister.
Men den her snød os alle sammen. For pludselig - og hurtigere end jeg og mit kamera kunne nå at reagere - smuttede råen direkte mod bilerne - og tværs over vejen, hvor den kunne finde skjul i et buskads.
Rent fotomæssigt var jeg godt i gang med at forberede et par billeder på afstand - og som det kan ses, tog rådyret mildest talt en vis legemsdel på undertegnede, da det pludselig satte kursen direkte mod bilen.
Men pyt med det. Det er stadig en stor oplevelse, at man bare sådan skal tage en lille aftenstur i bilen og alligevel få store naturoplevelser. Det er et privilegium, og jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor folk synes, at det er interessant at bo i de store byer - for her i udkantsdanmark har vi oplevelser, der er meget større end teatre, symfoniorkestre og hvad kultureliten i det hele taget ellers kan byde på

Jesper

2 kommentarer:

anjoe sagde ...

Nok er det andet billede ikke skarpt, men beretningen om det, er i top ;-)

Jesper Hansen sagde ...

Du har helt ret - det er virkelig ikke skarpt, men den snød mig sandelig også, så vandet drev!:)