onsdag den 4. maj 2011

Frø-korpset

Drivhuset har i de seneste år været hjemsted for en eller flere frøer. Det har jeg bestemt ikke noget imod, for frøen er et rovdyr, som tager for sig af insekter og kryb, der ellers kan plage et drivhus. Så man kan vel nærmest sige, at jeg har indsat frøkorpset mod insektverdenens små terrorister.
Frøer er vekselvarme dyr, så på mange måder er et drivhus et ideelt sted at opholde sig. Imidlertid synes drivhuset at være et lidt underligt sted at opholde sig for en lille frø - for der er jo ikke vand, som den kan svømme rundt i. Den holder sig imidlertid fugtig ved at gemme sig under kapilærkasser og lignende - og her i foråret har den da også kunnet snuppe sig en svømmetur ind i mellem i den spand, som jeg har brugt til at opbevare nye træer i. Nu er det imidlertid ved at være slut med at plante træer, og så bliver der altså heller ikke flere svømmeture.
Frøen er sandsynligvis en repræsentant for den butsnudede frø, som er en af de tre brune frøarter, der findes i Danmark. De to øvrige, som ligner den butsnudede frø til forveksling, er spidssnudet frø og springfrø. Forskellen er imidlertid nærmest akademisk - det er sådan noget med fodrodsknoglens udformning, så det har jeg altså ikke undersøgt nærmere.
Forresten er det ulovligt at holde danske padder som husdyr, så jeg må på bestemteste understrege, at den lille kvækker og dens eventuelle venner opholder sig fuldstændigt frivilligt i drivhuset - og næsten hver dag har mulighed for at slippe ud, når vi ventilerer drivhuset.

Jesper

1 kommentar:

Anonym sagde ...

For en sikkerheds skyld lover jeg ikke at sige et kvæk ;-)